Életvégi Méltóságért Konferenciák

aktuális

Kommunikáció az Életvégi Méltóságért

II. Életvégi Méltóságért Konferencia

„A rossz orvosi kommunikáció áldozatai leggyakrabban a többnyire már krónikus betegségekkel küzdő idősek, a fogyatékkal élők, akiknek legtöbbször a feje felett, a kísérőjéhez beszélnek a kevésbé figyelmes orvosok, a gyerekek, akiket a tradicionálisabb szemléletű szakemberek ugyancsak hajlamosak levegőként kezelni, és a terminális betegségekkel küzdők, vagyis a haldoklók. Ezek szerint gyakorlatilag azok a betegek szenvednek ez elégtelen kommunikációtól és az empátia hiányától a leginkább, akiknek arra a legnagyobb szüksége lenne.” (Egy orvostanhallgató véleménye, Medical Online, 2023. 06.20.)

Az egészségügyi szakképzés illetve felsőoktatás nem igazán készíti fel az egészségügyi szakembereket a halállal való szembesülésre, a haldokló beteg gondozására. A hozzátartozók sincsenek erre a helyzetre szocializálva, hiszen a haldoklás általában a kórházakban történik. A felkészületlenség a halálfélelmet erősíti bennük. Tehát sem a szakemberek, sem a hozzátartozók nem tudják a haldoklással kapcsolatos fizikai, pszichés és spirituális problémákat megfelelő módon kezelni – ennek egyik jeleként elkerülik a haldokló betegekkel való kommunikációt. Konferenciánk célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet ezekre a problémákra, valamint válaszokat találjunk az orvos, beteg és hozzátartozó közötti nehéz kommunikációs kérdésekre.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Hamvas terem
1062 Budapest, Andrássy út 98
Dátum: 2024. április 12.

Jelentkezés
Amennyiben konferenciánkra kíván regisztrálni, alábbi űrlap kitöltésével teheti meg 2024. március 29-ig.

Részvételi díj
20.000 Ft
Az árak a kávészünetekben kikészített ételeket, italokat tartalmazzák, az ebédet nem. A MagNet Közösségi Ház éttermében lehet ebédelni.
A jelentkezési űrlap kitöltése után 5 napon belül küldünk a megadott e-mailcímre számlát.

Szakdolgozói akkreditáció
Kreditpont igényét kérjük a fenti űrlapon keresztül jelezze.

Korábbi események